earthquake

«Maa tärisi, kun lohikäärme tallusti sen pinnalla» – Meksikossa lastentarhanopettaja yrittää selittää maanjäristystä taaperoille

Publicaciones

MÉXICO – Olemme kertoneet lapsille tarinaa lohikäärmeestä, joka kävelee maan pinnalla niin, että tärisee, kertoo lastentarhanopettaja Montserrat Torres Carillo.

Tarkoitus on käsitellä Meksikossa syyskuussa sattunutta maanjäristystä tavalla, jota lapset eivät pelästy.

Kun maanjäristys alkoi, Torres Carillon oli pakko toimia nopeasti. Hän nappasi syliinsä niin monta pientä kuin kerralla pystyi ja käveli ulos. Pihalla on paikka, jonka kaupungin väestönsuojelu on määritellyt koulun turvallisimmaksi.

Siihen paikkaan Montserrat Torres Carillo suuntasi lasten kanssa 19. syyskuuta, jolloin maa järisi Meksikossa pahiten yli kolmeenkymmeneen vuoteen.

-> Publicación en Yle.Fi (Finlandia), 11 de octubre de 2017 | Texto: Anna Reeta Korhonen

Punaisen Ristin vapaaehtoinen hämmästyi Meksikossa – kaikkein eniten pelastustöihin on osallistunut Y-sukupolvi: «Ovat täällä päivin öin»

Publicaciones

MÉXICO Puiston laidalla seisovan kerrostalon alakerrassa oli vielä viikko sitten suosittu falafel-pikaruokala ja kahviloita, joissa graafiset suunnittelijat istuivat tuijottamassa tietokoneitaan.

Nyt koko kerrostalo on tyhjä. Talon seinässä irvistää valtava repeämä.

Kuusikerroksisen toimistotalon viisi ylintä kerrosta luhistui. Käsin tehtävät raivaustyöt edistyvät hitaasti.Prometeo Lucero / Yle
Kuusikerroksisen toimistotalon viisi ylintä kerrosta luhistui. Käsin tehtävät raivaustyöt edistyvät hitaasti. Kova: Prometeo Lucero / Yle

Kun voimakas maanjäristys iski Meksikoon viime viikon tiistaina, yhdet pahimmista tuhoista syntyivät juuri täällä, pääkaupungin Méxicon La Roman asuinalueella. La Roma on luovan luokan ja ulkomaalaisten suosima trendikäs kaupunginosa, jossa hipsteriviikset ja polkupyörät ovat yhtä yleisiä kuin Helsingin Punavuoressa.

Álvaro Obregonin kadulla sijaitsevan toimistorakennuksen kuudesta kerroksesta viisi romahti. Uusimman tiedon mukaan rakennuksessa on edelleen loukussa 45 ihmistä.

-> Publicación en Yle.Fi (Finlandia), 26 de septiembre de 2017 | Texto: Anna Reeta Korhonen